Europos Sąjungos fondai, logotipas Klaipėdos miesto savivaldybė, logotipas

Privatumo politika ir svetainės taisyklės

Interneto svetainės VšĮ Socialinių paslaugų informacijos centras (toliau SPIC) privatumo politika numato, kad SPIC svetainėje lankytojų gali būti prašoma pateikti asmeninę informaciją (pavyzdžiui, nurodyti vardą, telefoną ir el. pašto adresą) bei demografinius duomenis (pavyzdžiui, miestą). Pateikdami asmeninę informaciją SPIC turėtojui Jūs kartu sutinkate ir leidžiate naudoti ir tvarkyti šią informaciją, norint susisiekti su Jumis paslaugų teikimo klausimais ir vidinei statistikai tvarkyti.

Teisėtumas

Bet kokia šioje svetainėje pateikta informacija, yra skirta tik privatumo politikoje apibrėžtiems informaciniams tikslams. SPIC turėtojas negarantuoja dėl pateiktos informacijos visapusiškumo, patikimumo ar tikrumo, taip pat neįsipareigoja ir pareiškia nesanti susaistyta kokių nors sutartinių ar įstatyminių prievolių, kurios gali atsirasti dėl svetainėje pateiktos informacijos galimo klaidingumo, trūkumų ar neatitikimų. SPIC turėtojas neįsipareigoja taisyti nurodytų informacijos trūkumų ar pildyti trūkstamų duomenų, išskyrus atvejus, kai tai imperatyviai nustato Lietuvos Respublikoje galiojantys įstatymai ar kiti teisės aktai. Svetainės savininkas pasilieka teisę bet kuriuo metu reklamuoti, keisti ar ištrinti svetainėje esančią informaciją.
SPIC svetainėje yra nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto svetaines, bei gali būti iš kitų tinklalapių įkelto turinio (pavyzdžiui, video, paveikslėliai, tekstas ir pan.). SPIC turėtojas nėra atsakingas už tokių interneto svetainių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo metodus.

Bendra informacija

  • Ši politika taikoma visiems asmens duomenims, kuriuos mums pateikiate arba kuriuos surenkame ir tvarkome Jums naudojantis SPIC internetine svetaine.
  • SPIC turėtojas gerbia Jūsų privatumą ir saugo Jūsų asmens duomenis, taip, kaip nurodyta šioje privatumo politikoje. Šioje privatumo politikoje paaiškinama, kodėl mes renkame Jūsų asmens duomenis ir kaip juos naudojame.

Kokius asmeninius duomenis renkame?

  • Vardas, el. paštas, telefono numeris.

Duomenų saugojimo terminas

  • Visus Jūsų asmens duomenis mes tvarkome ir saugome ne ilgiau, nei reikalinga šioje politikoje nurodytais tikslais.

Duomenų perdavimas

  • Jūsų asmens duomenis galime perduoti tvarkyti tretiesiems asmenims, kurie padeda mums administruoti mūsų interneto svetainę ir saugoti jos duomenis. Tokiais asmenimis gali būti duomenų bazių programinės įrangos tiekėjai, duomenų bazių administravimo paslaugų teikėjai, debesijos paslaugų teikėjai ir pan. Jūsų asmens duomenys taip pat gali būti pateikiami valdžios arba teisėsaugoms įstaigoms, pvz., policijai arba priežiūros institucijoms, tačiau tik joms pareikalavus ir tik tada, kai reikalaujama pagal taikomą įstatymą arba siekiant užtikrinti mūsų teises arba mūsų klientų, darbuotojų ir išteklių saugumą.

Duomenų apsauga

  • Mes duomenų tvarkymui taikome saugos ir tvarkymo reikalavimus, nustatytus Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme ir Europos Sąjungos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente.
  • SPIC turėtojas imasi atitinkamų techninių ir organizacinių priemonių, kad užtikrintų visų tvarkomų asmens duomenų apsaugą nuo netyčinio ar neteisėto sunaikinimo arba netyčinio praradimo, pakeitimo, neįgalioto atskleidimo arba prieigos, ir nuo visų kitų neteisėtų apdorojimo formų.

Jūsų teisės

  • Jūs turite šias teises, susijusias su Jūsų asmens duomenimis:
    • prašyti, kad SPIC leistų susipažinti su duomenimis ir juos ištaisytų arba ištrintų, arba apribotų duomenų tvarkymą;
    • teisę gauti savo asmens duomenis susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu (teisė į duomenų perkeliamumą);
    • teisę atšaukti sutikimą;
    • teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.
    • Jūs galite pasinaudoti šiomis savo teisėmis kreipdamiesi į SPIC turėtoją el. paštu info@kspic.lt arba užpildyti užklausos formą

SLAPUKAI

Mūsų tinklalapyje naudojami slapukai SPIC tinklalapio lankomumo, turinio populiarumo, statistikos ir tinklalapio funkcionalumo tikslais. Slapukų naudojimas neleidžia nustatyti Jūsų asmens tapatybės. Mes turime teisę perduoti anonimišką statistinę informaciją tretiesiems asmenims. Jūs turite teisę blokuoti slapukų naudojimą savo interneto naršyklėje, pakeisdami interneto naršyklės nustatymus. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika.

Kas yra slapukai?

  • Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kurią Svetainė Jums joje apsilankius išsaugo Jūsų kompiuteryje arba judriojo ryšio įrenginyje. Dėl jo Svetainė gali tam tikrą laiką „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), o Jums nereikia jų iš naujo įvedinėti kaskart lankantis Svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Kokių tipų slapukus renkame?

  • Būtini slapukai: tokie slapukai yra būtini tam, kad galėtumėte žvalgytis po interneto svetainę ir naudotis jos funkcijomis, tokiomis kaip prieiga prie saugių interneto svetainės sričių.  Be šių slapukų negalėtų būti jūsų pageidaujamos paslaugos, pavyzdžiui, pirkimo internetu.
  • Funkciniai slapukai: šie slapukai leidžia interneto svetainei įsiminti jūsų pasirinktus dalykus (tokius, kaip jūsų vardas, kalba ar regionas) ir pasiūlyti patobulintas, jums asmeniškai pritaikytas funkcijas.  Šių slapukų renkamą informaciją galima padaryti anoniminę, be to, jie negali stebėti jūsų naršymo veiklos kitose interneto svetainėse.
  • Statistiniai slapukai: naudojami tam, kad surinktų informaciją apie tai, kaip lankytojai naudojasi mūsų Svetaine. Šie statistiniai duomenys suteikia mums informacijos apie tai, kaip dažnai lankoma mūsų Svetainė, kuriuose mūsų Svetainės vietose lankytojai praleidžia daugiausiai laiko, kaip dažnai jie sąveikauja su puslapiu ar jo dalimi, tai leidžia mums sukurti patogesnę Svetainės struktūrą, navigaciją ir turinį.

Slapukų sąrašas

SlapukasTipasGaliojimo laikasAprašymas
_gaStatistinis2 metaiSlapukas naudojamas statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti. Gauti duomenys naudojami ataskaitoms rengti ir siekiant patobulinti puslapį.
_gat_gtag_*************Statistinis1 minutėSlapukas naudojamas statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti. Šį slapuką naudoja „Google Tag Manager".
_gidStatistinis24 val.Slapukas naudojamas statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti. Gauti duomenys naudojami ataskaitoms rengti ir siekiant patobulinti puslapį.
cookielawinfo-checkbox-necessaryBūtinas1 metaiŠį slapuką nustato „GDPR Cookie Consent“ papildinys. Šio slapuko tikslas yra patikrinti, ar vartotojas yra davęs sutikimą naudoti slapukus pagal kategoriją „Privalomas“.
cookielawinfo-checkbox-non-necessaryBūtinas1 metaiŠį slapuką nustato „GDPR Cookie Consent“ papildinys. Šio slapuko tikslas yra patikrinti, ar vartotojas yra davęs sutikimą naudoti slapukus pagal kategoriją „Neprivalomas“.
viewed_cookie_policyBūtinas1 metaiŠis slapukas kontroliuoja, ar perskaitėte mūsų slapukų politiką svetainėje. Galimos reikšmės yra Yes ir No.

Kaip pašalinti slapukus?

  • Daugelis naršyklių yra nustatytos taip, kad automatiškai priimtų slapukus. Jei pasirinkote ištrinti slapukus, nepamirškite, kad bus pašalintos ir visos nustatytos parinktys. Be to, visiškai užblokavus slapukus, daug interneto svetainių (įskaitant ir mūsų Svetainę) gali neveikti tinkamai. Jeigu Jums reikia išsamesnės informacijos apie slapukus, apsilankykite interneto svetainėje www.aboutcookies.org, kur rasite išsamios, nepriklausomos informacijos apie tai, kaip išjungti slapukus per naršyklės nuostatas ir kaip pašalinti slapukus, kurie jau yra Jūsų kompiuteryje. Kad pašalintumėte slapukus iš mobiliojo telefono, turėsite pasiskaityti telefono naudojimo instrukciją.

Galiojimas ir pakeitimai

  • Ši privatumo politika galioja nuo 2020 07 15. Jei pakeisime šią privatumo politiką, paskelbsime jos atnaujintą versiją savo svetainėje SPIC. Privatumo politikos pakeitimai ir (ar) papildymai įsigalioja po jų paskelbimo interneto svetainėje momento.